EKOKÖYLER: YENİ ROTAMIZ

Yazarlar

  • Merve ÖZ YILDIRIM Gazi Üniversitesi

Özet

Kitabın önsözüne bakıldığında, «… yaşamımızın kontrolünü bu tür insanların elinden almak ve enerjimizi büyük ölçüde kendi kendini yöneten insan ölçekte topluluklar için yeniden bir gelecek yaratmaya adamaktan daha önemli işimiz yok.» şekilde anlatmıştır. Yazar bu kitabı kaleme alarak bir eylem çağrısı bir değişim kılavuzu yaratmak istemiştir. Yaşamın çeşitli yönlerini dünyevi kaygılarını, sorunlarını ve çözüm yollarını subjektif bir şekilde okuyucuya sunmuştur.

Dünya genelindeki tüm canlıları etkileyen büyük sorunlar hakkındaki farkındalığı arttırarak yeni rota ekoköyler ile yaşamın çeşitli yönlerini ele alarak sürdürülebilir yeni yaşam biçimini anlatmaya çalışmıştır. Yazar kitapta yaşamın çeşitli yönlerini ele almak için başlıca dünyevi kaygıların her birine bir bölüm ayırmıştır: Çevre, tarım, kültür, ruh, ekonomi, bilim, enerji, eğitim, iletişim, sanat, siyaset, iklim, sağlık ve adalet.

İndir

Yayınlanmış

2022-06-30

Nasıl Atıf Yapılır

ÖZ YILDIRIM, M. (2022). EKOKÖYLER: YENİ ROTAMIZ. Journal of Management Theory and Practices Research, 3(1). Geliş tarihi gönderen https://journals.academicianstudies.com/jmtpr/article/view/119